logo

Із 19 березня Львівська громада переходить на посилений карантин

Із 19 березня 2021 року в межах Львівської територіальної громади почнуть діяти посилені карантинні обмеження, які триватимуть до кінця наступного тижня. Відповідне рішення міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій зумовлено госпіталізацією щораз більшої кількості важкохворих на коронавірусну інфекцію.

Мер Львова Андрій Садовий на своїй сторінці у Facebook розповів про посилені карантинні обмеження, що діятимуть із п’ятниці 19 березня до неділі 28 березня 2021 року:

→ учні початкових класів переходять на канікули, а учні старших класів продовжують дистанційне навчання;

→ усі заклади культури припиняють діяльність, зокрема: театри, кінотеатри, музеї, концертні зали;

→ заклади громадського харчування працюють у режимі «на виніс» та доставки;

→ у торгівельно-розважальних центрах продовжують роботу лише продуктові магазини, аптеки та зоомагазини;

→ магазини з господарськими товарами працюють на видачу за попереднім замовленням;

→ салони краси та спортивні зали працюють за індивідуальним попереднім записом;

→ усі заплановані масові заходи відтерміновуються.

Андрій Садовий підкреслив, що місцева влада вирішила не чекати рекомендацій із боку Кабінету Міністрів, адже медична система міста потребує негайної допомоги. Очікується, що за час посиленого карантину вдасться передовсім обірвати ланцюг захворювання та водночас облаштувати 700 додаткових ліжкомісць у лікарнях та поліклініках і розгорнути тимчасові госпіталі при лікарнях.

Мер звернувся до львів’ян із проханням дотримуватись усіх встановлених протиепідемічних заходів, підтримавши в такий спосіб медиків та не поставивши під загрозу життя рідних і близьких.

Важливо зазначити, що міська рада також звернулась до обласної комісії з питань ТЕБ і НС, Львівської обласної державної адміністрації та Львівської обласної ради з проханням посилити карантин на всій території Львівської області.