logo

Графік ЗНО−2021 залишається незмінний

Кабінет Міністрів України на черговому засіданні 22 березня 2021 року прийняв зміни до постанови від 09.12.2020 р. № 1236, згідно з якими пробне ЗНО, основна та додаткова сесії цьогорічного зовнішнього незалежного оцінювання відбудуться в заплановані терміни навіть при встановленому «червоному» рівні епідемічної небезпеки в регіонах.

Так, прийняті зміни дозволяють у час карантину проводити заходи з оцінювання якості освіти, відповідальність за організацію яких покладається безпосередньо на Український центр оцінювання якості освіти та його регіональні підрозділи. Зрозуміло, що мова йде про пробне ЗНО, зовнішнє незалежне оцінювання та вступні випробування з використанням організаційно-технологічних процесів проведення ЗНО тощо.

Пробне ЗНО з одного навчального предмета відбудеться 10 квітня, а результатів слід очікувати 16 квітня на сторінках особистих кабінетів учасників пробного ЗНО. Зважаючи на епідеміологічну ситуацію, вступники можуть скласти пробне тестування лише з одного предмета, але тестові зошити можна буде завантажити з усіх предметів та пройти тестування вдома, опісля внісши свої відповіді в форми на спеціальному сервісі для визначення результатів.

Запрошення-перепустки зі вказаними часом і місцем проведення тестувань будуть розміщені на інформаційних сторінках учасників основної сесії ЗНО до 30 квітня. Додатковий період реєстрації на зовнішнє незалежне оцінювання триватиме з 6 до 18 травня.

Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання у 2021 році відбуватиметься в такі дати:

→ 21 травня – хімія;

→ 24 травня – іспанська, німецька, французька мови;

→ 25 травня – англійська мова;

→ 28 травня – математика, математика (завдання рівня стандарту);

→ 1 червня – українська мова, українська мова і література;

→ 4 червня – історія України;

→ 7 червня – фізика;

→ 10 червня – біологія;

→ 15 червня – географія.

Участь в основній сесії ЗНО є безкоштовною, проте абітурієнти можуть скласти тестування не більш як із 5-и навчальних предметів. Важливо підкреслити, що зміст сертифікаційних робіт відповідатиме затвердженим Міністерством освіти і науки України програмам зовнішнього незалежного оцінювання.

Результати ЗНО учасники тестування зможуть побачити на своїх інформаційних сторінках у такі дні:

→ до 4 червня – хімія;

→ до 18 червня – іноземні мови;

→ до 22 червня – математика, математика (завдання рівня стандарту);

→ до 25 червня – українська мова, українська мова і література, історія України, біологія;

→ до 30 червня – географія.

Додаткова сесія зовнішнього незалежного оцінювання відбуватиметься з 29 червня до 16 липня, а результати будуть відомі до 23 липня.

За інформацією Міністерства освіти і науки України