logo

Новий етап втілення Закону про державну мову

16 липня 2021 року розпочинається черговий етап реалізації Закону про державну мову, який передовсім зміцнить статус української мови як державної та збільшить у публічному просторі використання державної мови.

Під час нового етапу стануть чинними частини 2-6, 8 статті 23, стаття 26 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Ці норми впливають на важливі сфери культурно-просвітницького життя країни та повсякчас привертають увагу більшості українців. Зокрема, мова йде про сферу культури і розваг, туристичну сферу, книговидавництво й роботу книгарень, кіновиробництво, демонстрування фільмів у кінотеатрах та на телебаченні тощо.

Із нагоди відзначення 30-ї річниці незалежності України Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, громадська спільнота «Мова об’єднує!» та громадська організація «Український світ» підготували креативні й змістовні інформаційні матеріали для поширення актуальної соціальної реклами https://mova-ombudsman.gov.ua/zavantazhujte-ta-poshiryujte?fbclid=IwAR2ND2a0y_Vhou0bn_3WUtfGgodzND8kAJxzNVO3L6mu7cSBQqaRdW88UQE:

→ відеоролик «Української стане більше!»;

→ аудіоролик для поширення соціальної реклами на радіо;

→ матеріали для друку (макети постерів);

→ матеріали для поширення в мережі Інтернет (банери);

Центральні й місцеві телеканали, радіостанції, популярні інтернет-ресурси, зацікавлені інституції та всі охочі громадяни вже мають змогу в будь-який доступний спосіб завантажувати й поширювати перелічені інформаційного матеріали соціального характеру.

За інформацією Уповноваженого із захисту державної мови