logo

Міністр освіти розповів про підготовку до 2021−2022 навчального року

До початку нового 2021−2022 навчального року залишилося менше двох тижнів, тож питання про організацію освітнього процесу в умовах пандемії COVID-19 знову гостро постало в українському суспільстві.

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет в ефірі програми одного з телеканалів підкреслив, що навчання в українських закладах освіти триватиме при будь-якому рівні епідемічної небезпеки. Якщо заклад освіти не зможе надалі працювати в очному форматі, то для належної організації навчального процесу застосовуватимуться змішана або дистанційна форма роботи.

Міністерство освіти і науки України спільно з Міністерством охорони здоров’я напрацьовують різні варіанти організації освітнього процесу, щоби передовсім навчальне середовище було безпечним, а заняття відбувались безперервно.

Сергій Шкарлет закцентував увагу на найважливіших аспектах у роботі закладів освіти в час карантинних обмежень: «Наразі планується, і нам би звичайно хотілося, щоб діти 1 вересня розпочали навчання в повноформатному режимі. Далі все залежатиме від епідемічної ситуації в кожному окремому регіоні. При «зеленому» рівні здобувачі освіти зможуть відвідувати заклади освіти в очному форматі з дотриманням протиепідемічних заходів. При переході на наступні рівні епідемічної небезпеки для повноцінної роботи закладу освіти потрібно мати не менше 80% повністю вакцинованого персоналу. Наголошую, що вакцинація добровільна. Ніхто не має права примушувати до цих дій».

За інформацією Telegram-каналу Сергія Шкарлета