logo

Підсумки літнього оздоровлення в Шацьку−2021

Остання зміна оздоровлення працівників Університету на базі Шацького біолого-географічного стаціонару завершилась 24 серпня, попереду – новий 2021/2022 навчальний рік, а позаду – кропітка організація літнього відпочинку в умовах карантинних обмежень.

Питання організації літнього оздоровлення для працівників Університету на базі Шацького біолого-географічного стаціонару в 2021 році набуло особливої актуальності. Минулоріч ця тема залишилась на етапі обговорень, позаяк високий рівень захворюваності на COVID-19 та суворі протиепідемічні заходи спрямували всі суспільні зусилля задля однієї мети – зберегти здоров’я людей.

Саме тому в 2021 році основною умовою організації літнього відпочинку для працівників Університету та членів їхніх сімей на базі Шацького біолого-географічного стаціонару стало чітке дотримання встановлених протиковідних заходів. Зокрема, коштом профспілкової організації було придбано дві рамки для дезінфекції антисептичним засобом та усі необхідні ліки на період оздоровлення. Окрім цього, усіх відпочивальників заздалегідь попередили про прохання пред’явити під час приїзду один із документів: довідку про вакцинацію, тест на антитіла lgG проти COVID-19 або довідку про відсутність контакту з інфекційними хворими.

«Заслуговує на увагу система протиковідної безпеки: розрідженість простору для приймання їжі, одноразовий посуд для будь-яких страв, дезінфекторне обладнання. Не можна не відзначити і загалом роботу команди стаціонару. Словом, відпочинок на базі з року в рік покращується», − переконаний доцент кафедри міжнародних відносин і дипломатичної служби Юрій Мороз, який разом із родиною написав щиру подяку адміністрації Університету й профспілковій організації за «прагнення зробити перебування на базі максимально комфортним».

Справді, з огляду на дію основних карантинних обмежень було прийнято важливе рішення про скорочення тривалості змін та зменшення кількості відпочивальників на базі Шацького біолого-географічного стаціонару Університету. Замість традиційних чотирьох оздоровчих змін вдалось успішно провести сім змін тривалістю по сім днів, тож усі охочі й завзяті «шацькомани» мали змогу цього сезону провести частину відпустки в урочищі озера Пісочне.

Завідувач кафедри радіофізики та комп’ютерних технологій, професор Іван Болеста також поділився яскравими незабутніми враженнями від цьогорічного відпочинку на базі Шацького стаціонару: «Як на мене, це був не просто відпочинок: сонячні ванни, купання у чудовому озері, мандрівки в ліс по ягоди та гриби, тощо. Це також була зустріч із прекрасними друзями, з якими ми щорічно проводимо відпустки на базі впродовж близько 20 років поспіль (крім, звичайно, 2020 року), та відзначення певних подій і традицій, які сформувалися за цей час».

До слова, усього цьогоріч було реалізовано понад 300 скерувань на оздоровлення. Традиційно, профспілковий комітет прийняв рішення щодо здешевлення вартості оздоровлення для членів профспілкової організації (цьогоріч розмір здешевлення становив близько 25% від загальної вартості).

Численні сердечні слова подяки за організацію відпочинку на базі Шацького біолого-географічного стаціонару є найкращою мотивацією продовжувати плідну працю в дусі усталених університетських традицій, однією з яких стали теплі дружні зустрічі його працівників улітку на березі озера Пісочного.

Первинна профспілкова організація працівників щиро зичить кожному, сповнившись теплом літнього сонця, оздоровившись у затишній атмосфері природи, вкотре відчиняючи двері рідної Alma mater, продовжувати власні історії досягнень у Львівському університеті.

Христина Яхницька

Фото Юлії Гриценко