logo

Про перенесення робочих днів у жовтні 2021 року

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2020 року № 1191-р «Про перенесення робочих днів у 2021 році» з метою забезпечення раціонального використання робочого часу і створення сприятливих умов для святкування у 2021 році 14 жовтня – Дня захисника України у 2021 році в порядку та на умовах, визначених законодавством перенесено робочий день з п’ятниці 15 жовтня на суботу 23 жовтня.

Наказом Ректора Львівського національного університету імені Івана Франка № 3902 від 29 вересня 2021 року відповідно до зазначеного розпорядження перенесено в порядку та на умовах, визначених законодавством, перенесено робочий день з п’ятниці 15 жовтня на суботу 23 жовтня. Натомість відпрацьовуємо цей день  у суботу 23 жовтня 2021 року. Заняття відбуватимуться 23 жовтня за розкладом п’ятниці 15жовтня.

Зазначимо, що спеціальний режим роботи банків та їхніх установ у цей день встановлюватиме Національний банк України.

Статтею 67 Кодексу законів про працю України передбачено, що у випадку, коли святковий або неробочий день збігається з вихідним днем, вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого.

Традиційно наголошуємо, що у святкові дні допускаються роботи, припинення яких неможливе через виробничо-технічні умови (безперервно діючі підприємства, установи, організації), роботи, викликані необхідністю обслуговування населення. У ці дні допускаються роботи із залученням працівників тільки з дозволу виборного органу первинної профспілкової організації (профспілкового представника) підприємства, установи, організації і лише у виняткових випадках, що визначаються законодавством.

Робота у святковий день  оплачується у подвійному розмірі.

Оплата у зазначеному розмірі провадиться за години, фактично відпрацьовані у святковий і неробочий день. На бажання працівника, який працював у святковий день, йому може бути наданий інший день відпочинку.

Соціально-правова комісія

Первинної профспілкової організації працівників

Львівського національного університету імені Івана Франка