logo

Звернення до Федерації профспілок України

Первинна профспілкова організація працівників Університету надіслала вкрай актуальне звернення Голові Федерації професійних спілок України Григорію Осовому, текст якого затвердили члени профкому на черговому засіданні 5 жовтня 2021 року.

Профспілкова організація висловила підтримку гідній позиції ФПУ та солідарність із профспілковими вимогами учасників Всеукраїнської попереджувальної акції протесту, яка відбулась 7 жовтня 2021 року в Києві біля Будинку Уряду. Окрім цього, профспілка закликала Федерацію профспілок України провести Всеукраїнський попереджувальний страйк у листопаді 2021 року, якщо аргументовані вимоги протестувальників не буде враховано.

Текст звернення подаємо повністю.

«Первинна профспілкова організація працівників Львівського національного університету імені Івана Франка висловлює підтримку позиції Федерації професійних спілок України та профспілкових вимог учасників Всеукраїнської попереджувальної акції протесту задля захисту трудових прав працівників стосовно прийняття соціально збалансованого Державного бюджету України на 2022 рік та забезпечення соціальних стандартів і гарантій, які передбачені в законодавстві України та Генеральній угоді про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2019-2021 роки.

Профспілкова організація Університету також виступає проти прийняття законопроєктів, які відверто звужують трудові та соціально-економічні права працівників, руйнують соціальні стандарти та загалом негативно впливають на рівень соціального страхування й пенсійного забезпечення, порушуючи в такий спосіб усталені принципи соціального діалогу та обмежуючи права профспілок.

Водночас варто підкреслити, що Первинна профспілкова організація працівників Львівського національного університету імені Івана Франка надіслала Кабінетові Міністрів України звернення щодо усунення порушень трудових прав працівників освіти, які стосуються виплати матеріальних допомог та відновлення можливості коригування середньої заробітної плати в разі підвищення тарифних ставок і посадових окладів на підприємстві, в установі, організації відповідно до актів законодавства, а також за рішеннями, передбаченими в колективних договорах (угодах).

Якщо влада не врахує протестні профспілкові вимоги, закликаємо Федерацію професійних спілок України ініціювати проведення Всеукраїнського попереджувального страйку в листопаді 2021 року».

 

Пресслужба  

Первинної профспілкової організації працівників

Львівського національного університету імені Івана Франка