logo

Культурно-просвітницька діяльність профспілки: підсумки 2021 року

Львівський університет завжди був осередком культурного та патріотичного життя, а наші профспілчани залишаються активними впродовж року. Відтак, профспілкова організація радо зустрічає ініціативи колективів профспілкових бюро щодо походів до театру чи організації культурних заходів!

Цей рік виявився щедрим на театральні дійства, оскільки профспілка реалізувала понад 2100 квитків і запрошень (що є рекордом за останні роки!) на культурно-просвітницькі події Львова, серед яких театральні та концертні дійства, різноманітні заходи, приурочені до пам’ятних дат і свят.

Щорічним лідером серед наших працівників є Національний академічний  український драматичний театр імені Марії Заньковецької. Лише на вистави заньківчан було реалізовано понад 1350 квитків. Найбільш популярними виявились вистави «Попелюшка» (дитяча театральна постановка, яку замовляли до Дня святого Миколая – понад 250 квитків) та «Конотопська відьма» (понад 220 квитків). Впродовж звітного періоду профспілчани з членами родини також переглянули такі театральні дійства: «Різдвяна ніч», «Сватання на Гончарівці», «За двома зайцями», «Івасик Телесик», «Гуцульський рік», «Різдвяне диво є!», «Ісус, Син Бога Живого», «Каліка з інішмаану», «Кассандра», «Тригрошова опера», «Шаріка», «Пітер Пен», «Club самотніх сердець», «Ім’я», «Віват, Бушон!», «Чоловік моєї дружини», «Останній гречкосій», «Ревізор», «Злодій», «Емігранти», «Поліанна», «Тринадцята жінка», «Циліндр», «Любов – це…». Така різноманітність п’єс свідчить про жвавий інтерес до театрального мистецтва творчості акторів театру імені Марії Заньковецької з боку наших працівників.

Традиційно профспілкова організація щорічно радо долучається до доброї справи Святого Миколая, придбавши квитки на дитячі вистави для школярів у Першому Українському театрі для дітей та юнацтва: «Два джентельмени з Верони», «Безталанна», «Коза-Дереза», «Дон Кіхот».

Неабияке захоплення у наших профспілчан викликає Львівська національна філармонія, де відбулись концерти, що захоплюють дух своїм професійним виконанням: «Людмила Монастирська Gala Opera», «Зоря України», Міжнародний фестиваль музичного мистецтва «Віртуози», «Bel’canto».

Також наші працівники отримали можливість побувати на «Фестивалі української естрадної пісні» у Музеї народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького, що стало щорічним гарним звичаєм.

Особливим дійством стала музично-поетично-театральна постановка «Легенда про вічне життя» у рамках проєкту «Франко. Re:volution» на сцені Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької, приурочене 165-літтю з дня народження Каменяра. Новий формат покликаний оновити суспільну рецепцію постаті письменника-класика.

Цьогоріч профспілкова організація також реалізувала квитки на концерт з нагоди Дня захисників та захисниць України у Культурно-освітньому центрі імені Олександра Довженка.

Працівники нашого Університету – активні люди, тому разом із вдосконаленням  фахових вмінь у навчальних поїздках відвідують цікаві місця в екскурсійних пізнавальних мандрівках. 2020 рік видався без виїздів, натомість цьогоріч члени профспілки змогли збагатитись духовно і почерпнути натхнення від мандрівок мальовничою Батьківщиною. Тому завдяки фінансовій підтримці профспілкової організації колективи підрозділів Університету відвідали:

  • Кам’янецький водопад та Сколівські бескиди;
  • село Кам’янка Стрийського районуЛьвівської області;
  • село Колодяжне Ковельського району Волинської області – Музейний комплекс Лесі Українки;
  • Скельний монастир села Розгірче  Стрийського району Львівської області;
  • село Страдч Яворівського району Львівської області;
  • природний заповідник «Розточчя» у селищі міського типу Івано-Франкове Яворівського району Львівської області;
  • село Гошів та село Вигода Калуського району Івано-Франківської області;
  • культовий комплекс городища Білих хорватів у селі Стільсько Миколаївського району Львівської області;
  • село Коросно Пустомитівського району Львівської області.

Первинна профспілкова організація працівників Львівського національного університету імені Івана Франка щиро вірить, що наступний рік буде не менш цікавим та насиченим, а культурно-просвітницькі заходи яскравими та креативними, а отже закарбуються в пам’яті надовго!

Юлія Свистак

Використано ілюстрації https://www.zankovetska.com.ua