logo

Дія карантину та протиепідемічних заходів в умовах війни

Повномасштабне вторгнення російської федерації в Україну, безумовно, вплинуло на усі сфери життя суспільства, зокрема й на дію протиепідемічних заходів. Тому Міністерство охорони здоров’я пояснило українцям особливості дії карантину та протиепідемічних норм на час воєнного стану.

Так, під час війни не застосовуються рівні епідемічної небезпеки, кольори яких позначали рівень поширення COVID-19 у кожному з регіонів країни або окремих адміністративно-територіальних одиницях регіону.

Масковий режим у теперішніх умовах має рекомендаційний характер, але Міністерство радить за можливості уникати великих скупчень людей або задля власної безпеки все-таки носити маску.

Обов’язок пред’являти COVID-документи для поїздок між регіонами та для користування послугами ресторанів, закладів культури, спортивних залів тощо також наразі скасовано.

Окрім цього, призупинено процедуру відсторонення від роботи працівників, які повинні мати обов’язкові профілактичні щеплення проти COVID-19.

Міністерство охорони здоров’я України підкреслило: «Як і до 24 лютого, так і зараз закликаємо не створювати додаткове навантаження на лікарів, які вже третій рік працюють на фронті: спершу лікуючи хворих на COVID-19, а зараз – рятуючи поранених внаслідок бойових дій».

За інформацією Міністерства охорони здоров’я України