logo

Підсумки культурно-мистецької діяльності профспілки у 2022 році

Звернення колективу спілчан чи ініціатива одного члена профспілки завжди знаходять відповідь і рішення на засіданнях профкому попри складні обставини воєнного стану. Справді, з початком повномасштабної війни культурно-мистецька робота профспілки призупинилась, проте завдяки титанічним зусиллям і великій мужності наших українських воїнів громадське життя ожило – люди продовжують працювати, надсилати донати, створювати інформаційний простір, молитися та врешті розвивати культурне середовище всередині себе та навколо себе.

Комісія профспілки з культурно-масової роботи зосереджує діяльність на двох ключових напрямах – організація пізнавальних, духовно-просвітницьких мандрівок колективів структурних підрозділів Університету та відвідування театральних і концертних залів міста Львова.

Голови профспілкових організацій охоче зустрічають ініціативи спілчан та подають у профспілку службові подання. Якщо мова йде про значну суму, як-от замовлення транспортних послуг для поїздки, то рішення про повне або часткове здешевлення вартості мандрівки приймають на засіданні профкому.

Очевидно, минулоріч спланувати поїздку заздалегідь було практично неможливо, однак колективи спілчан декількох структурних підрозділів завдяки фінансовій підтримці профспілки все ж вирушили у маленькі подорожі:

– колектив викладачів факультету міжнародних відносин відвідав Меморіал Українським січовим стрільцям на горі Маківка;

– колектив кафедри фізіології та екології рослин біологічного факультету провів виїзний семінар кафедри, організувавши мандрівку в с. Нагуєвичі;

– працівники географічного факультету вирушили на екскурсію в м. Дрогобич та с. Нагуєвичі;

– профспілковий колектив Наукової бібліотеки мав екскурсію за маршрутом с. Звенигород-с. Свірж (Свірзький замок)-с. Унів (Унівська Лавра);

– наприкінці вересня профспілковий актив разом із капеланом Університету отцем Мар’яном Мисяковським були в Марійському духовному центрі УГКЦ «Зарваниця»;

– колектив геологічного факультету мав екскурсійну поїздку в с. Кам’янка Стрийського району.

Упродовж року профспілка купувала квитки на різноманітні святкові дійства, театральні вистави, літературні вечори, концерти, а також благодійні заходи у місті Лева. Ми радо реалізовували службові подання голів профспілкових організацій від імені колективу спілчан та навіть одного члена профспілки, який висловив бажання відвідати культурну подію.

У 2022 році профспілкова організація придбала понад 900 квитків! Серед яких понад 600 квитків було замовлено для 24 структурних підрозділів Університету на вистави, зокрема й прем’єрні покази, Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької.

Благодійний концерт Зеновія Гучка до Дня Захисника України також був гарною нагодою для членів профспілки провести час із користю для душі та водночас підтримати українських воїнів.

Для дітей спілчан з нагоди Дня святого Миколая профспілка традиційно організовувала театральний похід у Перший академічний український театр для дітей та юнацтва. Тож 200 квитків на виставу «Стежечка святого Миколая» 17-го грудня було розподілено між усіма підрозділами.

Незважаючи на те, що зараз в Україні триває повномасштабна війна, усі українські дітки з нетерпінням чекали зустрічі зі Святим Миколаєм, адже кожне дитяче серце понад усе прагне казки і дива. Тож 19 грудня 2022 року в Актовій залі Університету відбулася зустріч діток працівників ЛНУ ім. Івана Франка зі Святим Миколаєм. Організували захід Первинна профспілкова організація працівників Університету та факультет культури і мистецтв. Окрім того, до організації святкового дійства долучилися Центр соціального розвитку та громадських ініціатив і Міністерство у справах ветеранів України. Наприкінці свята усі його учасники отримали від Миколая пам’ятні подарунки.

 Традиційно у 2022 році профспілкова організація привітала діток усіх працівників Університету й солодкими подарунками, аби незважаючи на війну, свято завітало у кожну домівку.

Висловлюємо щиру вдячність усім працівникам Університету за активну громадянську позицію, безперервну комунікацію та щоденну плідну працю задля однієї спільної мети – перемоги Української Держави! Із Богом та вірою в Збройні сили України живімо гідно у 2023 році!

Христина Яхницька