logo

Затверджено звіт про фінансово-господарську діяльність профкому у 2022 році

30 березня 2023 року відбулося звітне засідання профкому Первинної профспілкової організації працівників Університету. Під час засідання розглянули низку важливих питань, проте одними із ключових були питання, що стосуються звітності за 2022 рік.

Так, голова Первинної профспілкової організації працівників Університету Юліан Бек розповів про фінансово-господарську діяльність профспілкової організації у 2022 році, наголосивши на тому, що 2022 рік був важким для України, тож основним завданням кожного з нас стала підтримка Збройних сил, а передусім – працівників Університету, які захищають нашу державу на фронті. Голова профкому також зазначив, що на початку року Львів, зокрема й Університет, став прихистком для багатьох наших колег з різних куточків України: понад 2500 внутрішньо-переміщених осіб тимчасово мешкали у гуртожитках Львівського університету, відтак профспілкова організація долучилися до підтримки наших колег.

Водночас у 2022 році постали не менш важливі питання, серед яких, зокрема, облаштування укриттів задля безпеки усіх учасників освітнього процесу. Незважаючи на те, що усі ці видатки не були запланованими, профспілці все ж вдалося зберегти традиційні виплати й виконати бюджет-2022.

Під час засідання виступила заступниця голови профкому Марія Когут, яка представила колегам звіт про використання коштів бюджету Первинної профспілкової організації працівників Університету за 2022 рік. Так, відповідно до звіту профспілкові виплати із коштів структурних підрозділів становили 975 140 грн., виплати із резервного фонду профкому – 755 375 грн. Відтак, загальна сума виплат матеріальної допомоги у 2022 році становить понад 1, 7 млн. грн., з них понад 250 тис. грн. – виплати працівникам, які захищають Україну на фронті та працівникам, члени сім’ї яких мобілізовані.

 

Упродовж звітного періоду профспілкова організація провела низку заходів, спрямованих на оздоровлення наших колег. Оздоровлення працівників проводили у трьох напрямах – оздоровлення членів профспілки на базі пансіонату Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України «Пролісок», дитяче оздоровлення, а також оздоровлення працівників на базі Спортивно-оздоровчого табору «Карпати». Загальна сума видатків на оздоровлення працівників та членів їхніх сімей становить майже 160 тис. грн.

У 2022 році спільнота Університету організовувала й активну культурно-мистецьку діяльність, видатки на яку становлять понад 265 тис. грн. До цієї статі витрат належать культурно-мистецькі заходи, екскурсійні поїздки, відзначення державних свят та заходів, які проводили в Університеті. Господарські видатки у 2022 році становили понад 430 тис. грн., а витрати, пов’язані із благодійною допомогою упродовж 2022 року – близько 200 тис. грн.

На засіданні виступила й голова Ревізійної комісії профспілкової організації Звенислава Бандура, яка ознайомила присутніх зі звітом Ревізійної комісії про результати перевірки діяльності Первинної профспілкової організації працівників Університету за 2022 рік. Упродовж засідання також затвердили бюджет Первинної профспілкової організації працівників Університету на 2023 рік.

Юлія Гриценко

Світлини авторки