logo

В Університеті завершився процес обрання на посади професорів та завідувачів кафедр

Упродовж 28-29 червня 2023 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбувалися засідання Вченої ради, присвячені питанням обрання на посади професорів та завідувачів кафедр.

Відповідно до Закону України «Про вищу освіту», Статуту Університету та Порядку проведення конкурсного відбору на заміщення вакантних посад науково-педагогічних працівників Львівського національного університету імені Івана Франка у Львівському університеті було оголошено конкурс на заміщення вакантних посад завідувачів кафедр. Так, згідно з чинним законодавством, завідувачів кафедр обирає за конкурсом Вчена рада Університету шляхом таємного голосування на п’ять років з урахуванням пропозицій кафедри, Вченої ради факультету та трудового колективу факультету. Додамо, що обрання на посади професорів відбувається також за рішенням Вченої ради Університету. натомість обрання на посади доцентів відбувається за рішення Вченої ради факультету.

Під час засідань Вченої ради Університету 28-29 червня шляхом таємного голосування було обрано завідувачів 23-х кафедр Університету. Разом з тим на посади професорів університетських кафедр обрано 24 особи.

Додамо, що попередньо конкурсні справи претендентів розглядала Атестаційно-кадрова комісія Вченої ради, до якої входять, зокрема, й представники профспілкового комітету Первинної профспілкової організації працівників Університету.

Юлія Гриценко

Світлина Олега Вівчарика