logo

Всеукраїнська профспілка військових працівників, правоохоронних органів та учасників бойових дій функціонуватиме у складі ФПУ

6 липня 2023 року відбулося засідання Статутної комісії Федерації профспілок України, на якому розглянули документи від Всеукраїнської профспілки військових працівників, правоохоронних органів та учасників бойових дій щодо її вступу до складу ФПУ. Участь у засіданні взяв і голова Первинної профспілкової організації працівників ЛНУ ім. Івана Франка Юліан Бек.

Всеукраїнська профспілка військових працівників, правоохоронних органів та учасників бойових дій створена на Установчому з’їзді 2019 року і зареєстрована Міністерством юстиції України 20 серпня 2019 року як всеукраїнська профспілка. 22 січня 2022 року Профспілка відповідно до  Закону України «Про соціальний діалог» рішенням Національної служби посередництва і примирення визнана репрезентативною на галузевому рівні.

Членами профспілки є військовослужбовці сектору  безпеки і оборони (з урахуванням обмежень, визнаних законодавством України), зокрема особи звільнені з лав Збройних сил України та інших військових формувань, ветерани та члени їх сімей, а також члени сімей загиблих військовослужбовців.

Стратегічними цілями Профспілки є сприяння посиленню військової юстиції та військової прокуратури в частині захисту прав військовослужбовців, вирішення проблемних питань та покращення соціально-економічного статусу ветеранів та учасників бойових дій. До складу Профспілки входять 13 обласних організацій профспілки, а загальна чисельність Профспілки становить 4722 особи.

За матеріалами Департаменту профспілкового руху

та зв’язків з громадськими організаціями ФПУ