logo

Відбулося друге засідання Експертної ради при Представникові Уповноваженого Верховної Ради з прав людини у Львівській області

12 вересня 2023 року відбулося друге засідання Експертної ради при Представникові Уповноваженого Верховної Ради з прав людини у Львівській області.

На порядок денний засідання винесли питання щодо моніторингу діяльності військо-лікарських комісій (ВЛК) при ТЦК, шпитальних, гарнізонних ВЛК, комісій у цивільних лікувальних закладах; щодо утворення та функціонування місць компактного поселення (МКП) для внутрішньо переміщених осіб та затвердження мінімальних стандартів проживання в них; забезпечення дотримання прав людини в геріатричних пансіонатах та психоневрологічних інтернатах Львівської області.

З метою об’єктивного розв’язання проблемних питань у сфері соціального захисту населення нашої області до засідання також долучився директор Департаменту соціального захисту населення Роман Андрес.

Одним з важливих питань засідання був також розподіл експертів по напрямках роботи Експертної Ради при Представнику Уповноваженого у Львівській області. Так, відповідно до розподілу, у підгрупу за напрямом «Права людини в системі органів сектору безпеки й оборони» увійшла керівниця Центру соціального розвитку та громадських ініціатив ЛНУ ім. Івана Франка Ярина Танчак; за напрямом «Додержання соціальних та економічних прав» – голова Первинної профспілкової організації працівників Університету Юліан Бек; за напрямами «Право на справедливе правосуддя» та «Додержання інформаційних прав» – керівник Юридичної клініки Львівського університету Максим Суханов.

Під час засідання також обговорили проєкт рішення Львівської обласної ради «Про забезпечення доступності до об’єктів та майна спільної власності Львівської обласної ради».

За інформацією

Уповноваженого Верховної Ради з прав людини

у Львівській області