logo

Відбулася зустріч із Депутатами ВРУ на тему «Проблеми і виклики галузі освіти в умовах воєнного стану»

3 жовтня 2023 року у Львівському будинку вчених відбулася зустріч із Депутатами Верховної Ради України від Львівщини на тему «Проблеми і виклики галузі освіти в умовах воєнного стану».
Участь у круглому столі взяли голова Львівської обласної організації профспілки Марія Яцейко, директор Департаменту освіти і науки України Львівської обласної військової адміністрації Олег Паска, начальники відділів освіти Львівщини, керівники освітніх установ та представники профспілкових організацій закладів освіти. Від депутатського корпусу до заходу долучилися Народні депутати Олег Синютка і Наталія Піпа.
Упродовж зустрічі обговорили актуальні питання, пов’язані з проблемами сучасної української освіти. Зокрема, в рамках зустрічі йшлося про візію майбутнього освіти і науки України, питання фінансового забезпечення галузі освіти у період дії правового режиму воєнного стану, проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законів України, про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо оплати тимчасової непрацездатності застрахованих осіб, які працюють за сумісництвом» та про внесення змін Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» щодо додаткових підстав для звільнення з військової служби.
Юлія Гриценко
Фото авторки