logo

Відбувся круглий стіл на тему «Соціальний діалог: сьогодення і перспективи»

14 листопада 2023 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбувся круглий стіл на тему «Соціальний діалог: сьогодення і перспективи». Організатори заходу – Первинна профспілкова організація працівників Львівського національного університету імені Івана Франка, кафедра соціального права ЛНУ ім. Івана Франка, громадська організація «Український центр соціально-правових досліджень», Західне міжрегіональне управління Державної служби України з питань праці та Відділення Національної служби посередництва і примирення в Львівській області.

Учасників зустрічі привітали проректор Університету з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку Володимир Качмар, голова Первинної профспілкової організації працівників Юліан Бек та начальниця Західного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці Оксана Єзерська. Модерував захід завідувач кафедри соціального права юридичного факультету Пилип Пилипенко.

Під час круглого столу учасники обговорили актуальні питання, пов’язані з соціальним діалогом. Так, професор кафедри соціального права Володимир Бурак поділився думками щодо соціального діалогу в умовах воєнного стану, професор кафедри теорії та історії політичної науки Ігор Вдовичин акцентував на соціальній відповідальності у час змін, доцент кафедри соціального права Дмитро Швець розповів про укладення галузевих угод обмеженої дії, а доцент Володимир Стрепко зосередився на питанні наближення стандартів соціального діалогу України до стандартів ЄС.

У виступі заступниці начальника відділення Національної служби посередництва і примирення в Львівській області Надії Карвацької йшлося про питання удосконалення законодавства про соціальний діалог, тоді як заступник голови Львівського обласного об’єднання організації роботодавців Михайло Яворський присвятив доповідь питанню соціального діалогу як інструменту формування регіональної інноваційно-промислової політики в сучасних умовах. Про шляхи стимулювання роботодавців до створення робочих місць розповіла заступниця начальника Управління реалізації політики зайнятості Львівського обласного центру зайнятості Руслана Палій, а про соціальний діалог, як інструмент порозуміння – заступник голови Об’єднання профспілок Львівщини Юрій Басараб.

Зустріч завершилась обговоренням та підведенням підсумків.

Юлія Гриценко

Світлини Єлизавети Оленської