logo

До Університету завітав Святий Миколай

Сьогодні, 6 грудня, вперше за новим церковним календарем українці відзначають День Святого Миколая. Прикметно, що в цей день ми відзначаємо також День Збройних Сил України, адже сьогодні, як ніколи, кожна українська родина потребує захисту як Святого Миколая, так і наших воїнів.

В час, коли в Україні триває повномасштабна війна, наші дітки з особливим трепетом чекали зустрічі зі Святим Миколаєм, аби хоч на короткий час поринути у світ казки і дива.

Розпочинаючи зустріч, до діток та їхніх батьків звернулися проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку Володимир Качмар та голова Первинної профспілкової організації працівників Університету Юліан Бек, які висловили вдячність усім присутнім за участь у заході і побажали дітям мирного майбутнього.

Справжню зимову казку для дітей створили другокурсники факультету культури і мистецтв (група КМА-21) під керівництвом заступниці декана факультету культури і мистецтв з виховної роботи Галини Бень. Режисеркою вистави стала асистентка кафедри театрознавства та акторської майстерності Лариса Діденко.

Під час святкового дійства діти поринули у казковий світ, де зустріли Ангела й Антипка, а згодом і Миколая-Чудотворця. Так, Ангелик, як помічник Миколая, охороняв його чарівний мішок, в якому були подарунки для дітей усього світу. Згодом з’явилося чортеня Антипко, яке заховало чарівний мішок. Згодом Ангелик й Антипко познайомилися і здружилися, після чого чортеня повернуло подарунки. Опісля на сцені з’явився Святий Миколай, і повідомив, що Антипко став людиною, бо був добрим і допоміг подрузі. І, оскільки всі українські дітки є дуже чемними, то всі присутні отримали від Миколая пам’ятні подаруночки.

Додамо, що вже традиційно у Львівському університеті відбулося дві зустрічі зі Святим Миколаєм, одна з яких – для діток працівників Університету, які боронять чи боронили нашу державу від російського окупанта.

Фото Олега Вівчарика