logo

Оздоровлення 2023: цифри і підсумки

Оздоровлення працівників Університету та членів їхніх родин залишається одним із пріоритетних напрямів нашої діяльності. Особливо актуальним це питання стало в умовах війни.

У 2023 році Первинна профспілкова організація працівників Львівського національного університету імені Івана Франка проводила оздоровлення за кількома напрямами – традиційне оздоровлення у Трускавці, оздоровлення працівників Університету та членів їхніх сімей на базі СОТ «Карпати» та в смт. Верхнє Синьовидне, дитяче оздоровлення.

Упродовж звітного періоду було реалізовано рекордну кількість путівок до пансіонату Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України «Пролісок». Так, у 2023 році понад 60 працівників Університету мали можливість оздоровитися у Трускавці. Вартість оздоровлення на одну особу становила 9600 грн., розмір здешевлення путівок становив 60 %, тож члени профспілки сплачували лише 40% від загальної вартості путівки. Окрім того, декілька років поспіль профспілка реалізовує ініціативу щодо безкоштовного оздоровлення працівників Університету-членів профспілки, які відзначили ювілей, а також працівників, які захищають/захищали Україну на фронті, або члени сімей яких мобілізовані до лав ЗСУ.  Правом на безкоштовне оздоровлення у 2023 році скористалися 29 працівників Університету.

Спільно із Первинною профспілковою організацією студентів Університету цьогоріч вдалося організувати оздоровлення на базі Спортивно-оздоровчого табору «Карпати» ЛНУ ім. Івана Франка (21 особа), а також у смт. Верхнє Синьовидне (24 особи). Вартість відпочинку становила 130 грн./доба (без харчування). Традиційно профком студентів здешевлював вартість проживання для студентів та аспірантів, які є членами профспілки, а для працівників, які є членами профспілки здешевлення у розмірі 30% реалізовувала профспілкова організація працівників. Працівники Університету, члени родини яких захищають/захищали Україну на фронті оздоровлювалися безкоштовно.

Традиційно цьогоріч працівники та їхні діти оздоровлювалися й на базі навчально-оздоровчого табору Національного університету «Львівська політехніка» «Політехнік-2». Упродовж літнього оздоровчого періоду у «Політехнік-2» було реалізовано 2 путівки для працівників Університету та 6 путівок для дітей працівників. Цьогоріч наша профспілкова організація здешевлювала 50% від загальної вартості путівки, а для дітей учасників бойових дій такі путівки були безкоштовними (3 путівки).

Загалом на оздоровлення у 2023 році було скеровано 317 000 гривень.

Юлія Гриценко