logo

Відбувся круглий стіл, присвячений питанням реорганізації закладів вищої освіти

8 лютого 2024 року у Львівському Будинку вчених відбувся круглий на тему «Реорганізація закладів вищої освіти в рамках проголошеної Урядом реформи вищої освіти». Участь у заході взяли представники профспілкових організацій, місцеві депутати та громадські активісти.

Первинну профспілкову організацію працівників Львівського національного університету імені Івана Франка представляв юрисконсульт профспілки, професор Володимир Бурак.

Під час заходу його учасники обговорили вплив законопроєкту (реєстраційний номер 10399 «Про внесення змін до деяких законів України щодо фінансування здобуття вищої освіти та надання державної цільової підтримки її здобувачам») на функціонування вищої освіти та його відповідність Конституції України. Разом з тим, освітянам представили аналіз законопроєкту реєстраційний номер 9600 «Про внесення змін до деяких законів України щодо підтримки наукової роботи в закладах вищої освіти» в частині дотримання трудових прав науково-педагогічних працівників. Під час круглого столу йшлося також про перспективи функціонування закладів фахової передвищої освіти у сьогоднішніх умовах.

За підсумками роботи круглого столу від імені секції закладів вищої, фахової передвищої, професійно-технічної освіти та здобувачів освіти було прийнято звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти і науки України, Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, а також Центрального комітету профспілки працівників освіти і науки України.

Юлія Гриценко

Світлини Катерини Старушенко