logo

Спільнота Університету вшанувала пам’ять Героїв Небесної Сотні

20 лютого 2024 року академічна спільнота Львівського університету вшанувала пам’ять Героя Небесної Сотні, Героя України, студента географічного факультету Ігоря Костенка.

Перед присутніми виступив Активний учасник Революції Гідності, доцент кафедри економічної і соціальної географії імені професора Олега Шаблія, голова профспілкової організації працівників географічного факультету Ярослав Івах.

Він пригадав буремні події лютого 2014 року, які відбувалися у Києві, й участь студентів та викладачів географічного факультету у Революції Гідності. Ярослав Євгенович зауважив, що історичний досвід, здобутий там, наклав відбиток на подальше повсякденне життя кожного з учасників тих подій, надав нових смислів і до сьогодні змушує більш гостро сприймати реальність і теперішні події в Україні.

«Гідні люди повинні жити у гідній державі ‒ про це ми зі студентами мріяли тоді у Києві під час подій на Майдані Незалежності. Ми розмірковували над тим, що, попри прагнення якнайшвидших змін в Україні, ми повинні все ж усвідомити тривалість певних державотворчих процесів і важливість подальшої відбудови і розбудови України. І сьогодні, на жаль, ми і наші діти змушені жити ніби на сторінках підручника з новітньої історії України, бути в епіцентрі подій. А відтак, працюймо, вірмо у нашу перемогу і не покидаймо Україну! Навпаки, готуймось її активно відбудовувати», ‒ закликав усіх присутніх Ярослав Івах та відзначив вагому роль і внесок різних поколінь українців, зокрема студентів та викладачів Львівського університету, в українську історію і розбудову держави.

За матеріалами Пресцентру Університету

Фото Олега Вівчарика