logo

В Університеті стартував цикл семінарів-тренінгів «Соціальні виплати та соціальні пільги для громадян в умовах воєнного стану»

11 березня 2024 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка розпочався цикл семінарів-тренінгів «Соціальні виплати та соціальні пільги для громадян в умовах воєнного стану». Організували навчання Первинна профспілкова організація працівників Університету спільно з Головним управлінням Пенсійного фонду України у Львівській області та громадською організацією «Український центр соціально-правових досліджень». Для проходження курсу зареєструвалися близько 150 осіб.

Під час відкриття учасників навчання привітав проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку, професор Володимир Качмар, який підкреслив важливість проведення такого навчання, адже соціальні питання є одними з ключових, а надто – зважаючи на війну. Таку тезу підтримала й начальниця Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області Галина Недзельська, яка наголосила, що це не перший соціальний проєкт, який Університет реалізовує спільно з Головним управлінням Пенсійного фонду України у Львівській області, і побажала усім учасникам плідної роботи. До присутніх звернулася й керівниця Центру соціального розвитку та громадських ініціатив Ярина Танчак, яка зазначила, що тематика тренінгів є цікавою та актуальною, охоплює низку важливих соціальних питань, а відтак є корисною для працівників Університету.

Надалі учасники перейшли власне до семінарів-тренінгів, які модерував професор кафедри соціального права Володимир Бурак. Першою свій виступ презентувала доцентка кафедри соціального права Львівського університету Олена Кульчицька, яка розповіла присутнім про перспективи реформування реабілітації осіб з інвалідністю, а також відповіла на всі запитання учасників. Під час другого семінару перед учасниками виступила начальниця відділу перевірки правильності розрахунку розміру страхових виплат у зв’язку із тимчасовою втратою працездатності Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області Ольга Оприско, яка розповіла про страховий стаж, як підставу здійснення виплат допомог у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю. Окрім того, головна спеціалістка відділу методології та контролю за використанням даних електронних ресурсів Ірина Фарина продемонструвала учасникам як працювати з особистим кабінетом на порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Додамо, що тренінги відбуватимуться упродовж 11-15 березня 2024 року у змішаному форматі: очно або дистанційно за допомогою центру для командної роботи MS Teams. Навчання складатиметься з шести семінарів, впродовж яких учасники розглянуть актуальні питання, пов’язані з соціальними виплатами та соціальними пільгами. Йтиметься, зокрема, про призначення і виплату допомог у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, підстави та порядок призначення житлових субсидій, підстави та порядок надання соціальних пільг, а також про перспективи реформування системи соціальної підтримки громадян загалом. Спікерами курсу будуть науковці кафедри соціального права Львівського університету та представники Головним управлінням Пенсійного фонду України у Львівській області.

По завершенні курсу за результатами підсумкового тестування кожен учасник отримає сертифікат, що підтверджує успішне завершення навчання, обсягом 30 годин (1 кредит ЄКТС).

Юлія Гриценко

Фото Олега Вівчарика